VIDEO: VERLINDEN HEEFT NIEUWE COACH NA ZWAK EK

Verschenen op NOS.nl op 11 november 2014:

 
Joeri Verlinden heeft in Kees Robbertsen, die onder meer Moniek Nijhuis begeleidt, een nieuwe trainer gevonden. De vlinderslagspecialist ruilt daarom het zwembad in Amsterdam in voor het trainingscentrum in Eindhoven. Dat is een bekende plek voor Verlinden, want eerder trainde hij er onder Marcel Wouda.

 
Het nieuws komt een dag nadat technisch directeur van de zwembond Joop Alberda zijn zorgen uitsprak over het “wegzakkende niveau” van onder anderen Verlinden, die deze zomer bij de EK slechts zevende werd op de 100 meter vlinderslag.

 
Beste faciliteiten
Vanwege dat teleurstellende resultaat brak Verlinden met zijn coach Martin Truijens. Na een evaluatie met Alberda is Verlinden vervolgens tot de conclusie gekomen dat hij zijn loopbaan het best kan vervolgen onder de hoede van Robbertsen.
“Dit is een goede zet. Ik weet dat hij ervaring heeft in zwemmers naar een hoger niveau brengen”, aldus Verlinden. Een vertrek naar het buitenland behoorde ook tot de mogelijkheden, maar ging niet door omdat Verlinden daarin geen toegevoegde waarde zag. “In Nederland hebben we de kennis en kunde om het maximale te realiseren.”

 
Schouderblessure
Verlinden kan nog niet meteen voluit aan de slag in Eindhoven. Hij herstelt nog van een schouderblessure. Verlinden: “Maar onderzoek heeft uitgewezen dat er geen ernstige schade is. Ik hoop half december weer in actie te komen bij de Amsterdam Swim Cup.”

 

 

Share it